Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Zemeņu saldējums

Pagatavošanas laiks:

Līdz 45 minūtēm

Kopējais laiks:

Vairāk par 1h

Sastāvdaļas:
  • 600 g zemeņu;
  • 150 g cukura (daudzumu drīkst variēt pēc garšas);
  • 25 g kukurūzas cietes;
  • 500 g 10-20% saldā krējuma.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Zemenes sasmalcina ar blenderi. Iegūto masu sajauc ar cukuru (daudzumu var regulēt atkarībā no vēlmēm). Ja vēlas, var pievienot nedaudz citrona sulas.

Solis Nr. 2

Cukura un ogu maisījumu liek uz vidējas uguns un pastāvīgi maisot noved līdz vārīšanās temperatūrai. Sajauc kukurūzas cieti un 100 g saldā krējuma un ielej to ogu maisījumā. Vāra līdz iegūst biezu masu.

Solis Nr. 3

Iegūtajam zemeņu ķīselim ļauj nostāvēties līdz istabas temperatūrai (var izmantot auksto peldi, lai paātrinātu procesu). Sajauc ar atlikušo saldo krējumu.

Solis Nr. 4

Ja Jums ir saldējuma gatavošanas ierīce, tālāk nepieciešams sekot ierīces instrukcijām, lai pagatavotu saldējumu.

Savukārt, ja Jums nav saldējuma mašīnas, rīkojieties šādi: maisījumu pārlejiet aukstumizturīgā traukā un lieciet saldētavā. Ik pēc pusstundas maisījumu izņemiet un uzputojiet ar mikseri vai blenderi (varat arī vienkārši maisīt ar karoti), lai novērstu ledus kristāliņu veidošanos. Tas jāatkārto, līdz maisījums pilnībā sasalis.

Author : Delimano