Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Vistu spārniņi Bufalo gaumē

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • 1 kg vistu spārniņi (~12 gab.);
  • sāls;
  • 1 ēdamkarote augu eļļas;
  • 1 ēdamkarote piparu mērces (oriģinālā izmanto Frank`s RedHot, bet tās vietā var ņemt arī BBQ vai citu asu mērci);
  • 1 glāze miltu.

Mērcei:

  • 60 g sviesta;
  • 2 ēdamkarotes piparu mērces;
  • nepilna ēdamkarote galda etiķa;
  • 1/2 tējkarote kajēnas pipari;
  • 1/2 tējkarote ķiploku pulveris;
  • 1/2 tējkarote Vusteršīras mērces (Worcesterhire sauce).
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Spārniņus locītavu vietās sagriež (spārniņu galus izmanto buljonam) un saliek bļodā, pārkaisa sāli un sajauc, tad pārlej eļļu un piparu mērci un kārtīgi samaisa. Polietilēna maisiņā ieber miltus, saliek spārniņus, maisiņam aizsien galu un sakrata tā, lai milti vienmērīgi un pilnībā pārklāj spārniņus.

Solis Nr. 2

Tad spārniņus kārto uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 180°C 30 minūtes, pēc tam spārniņus apgriež un cep vēl 30 minūtes. Pa to laiku pagatavo mērci – katliņā liek tai paredzētās sastāvdaļas un uzvāra.

Solis Nr. 3

Spārniņus saliek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Tad spārniņus atkal saliek uz plāts un cep vēl 5 minūtes. Tradicionāli pasniedz ar zilā siera mērci un seleriju kātiem.

Author : Gunta Liepiņa