Vistas un makaronu sacepums
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Vairāk par 1h
- Sastāvdaļas:
-
- 6 ĒK sviesta
- 1 ½ ĒK sasmalcināta ķiploka
- 1 zariņš timiāna
- 1 zariņš salvijas
- 1 zariņš rozmarīna
- 6 ĒK miltu
- 5 glāzes piena
- 12 lazanjas plāksnes
- 3 glāzes pagatavotas un sagrieztas vistas gaļas
- 2 glāzes sasaldētu pupiņu
- 1 glāze Parmezāna siera
- 1 glāze ūdens
- ¼ glāzes rīvmaizes
- Sakapāti pētersīļi dekorācijai
- Sagatavošana:
-
- Izkausē sviestu, pievieno ķiploku, timiānu, salviju un rozmarīnu. Sautē līdz jūt, ka sāk izdalīties garšvielu aromāts.
- Iegūtajai masai pievieno miltus un samaisa.
- Pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot. Maisa tik ilgi, kamēr masa sāk sabiezēt un pielīp pie karotes.
- Pavisam nedaudz ieziež cepešpannu ar sviestu. Apakšā noklāj lazanjas plāksnes, pusi no vistas gaļas, pusi no pupiņām, 1/3 glāzes Parmezāna sieru, 1/3 glāzes ūdens un 1/3 iegūtās masas. Atkārto visu tādā pašā secībā vēl vienu reizi, augšu pārklājot ar lazanjas plāksnēm, atlikušo ūdeni un sieru.
- Nosedz ēdienu ar foliju un cep 40 minūtes 200° grādos.
- Noņem foliju, pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi un cep vēl 5-10 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
- Pasniedz pārkaisot ar pētersīļiem.