Vistas spārni mērcē
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Līdz 45 minūtēm
- Sastāvdaļas:
-
- 12 vistas spārni;
- 200 g tomātu mērce ar baziliku vai Rundāles Klasiskā mērce;
- 2-3 ēd.k. karamelizētais balzametiķis (balsamic vinegar glaze);
- 2 ēd.k. medus;
- 1 ēd.k. Srirača asā čili mērce (Sriracha sauce) vai adžika;
- Brokolis un daži burkāni tvaicēšanai;
- Sāls, pipari un citas vēlamas garšvielas.
- Sagatavošana:
-
Solis Nr. 1
Noskalo/nomazgā zem vēsa ūdens vistu spārnus. Izkārto tos uz pannā izklāta cepampapūra. Lai spārniņa gala daļa cepot neapdeg, to ieloka spārnā – sanāk tāda kā mežģīšana, kuras rezultātā ir spārniņa trijstūris.
Solis Nr. 2
Spārniņus bez jebkādām piedevām liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 20-25 minūtēm, kamēr tie skaisti zeltaini brūni.
Solis Nr. 3
Kamēr spārniņi cepas, pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas lielā bļodā. Zeltainos spārniņus liek bļodā un kārtīgi apviļā, kamēr tie viscaur ir klāti ar mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz kādām 5-7 minūtēm.
Solis Nr. 4
Lai vakariņas būtu sātīgākas, piedevās pagatavo brokoļus un burkānus spiediena katlā. Ātri, veselīgi un ļoti garšīgi!
Labu apetīti!