Vistas rullīši bekonā ar pipargurķīšiem un kaltētiem tomātiem
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Vairāk par 1h
- Sastāvdaļas:
-
Vistas rullīšiem:
- 600 g vistas krūtiņas
- 12-16 gabalos sagrieztu marinētu, kaltētu tomātu
- 12 gabali kūpināta siera
- 100 g sēņu
- 4 pipargurķīši
- 16 gabali kūpināta bekona
- 20 g sviesta sēņu cepšanai
- 2-3 ĒK olīveļļas cepšanas pamatnes iesmērēšanai
- Jūras sāls
- Melnie pipari
- Svaigs timiāns
Garnīram:
- 1 kg kartupeļu
- ½ TK melno piparu
- Kaltēts rozmarīns
- Sāls
- Olīveļļa
- Sagatavošana:
-
- Sagriež sēnes gabalos un pāris minūtes apcep tās katliņā ar sāli un pipariem.
- Katru vistas krūtiņu sagriež uz pusēm, tad šīs puses sagriež tā, lai visi gabaliņi veidotos vienādi. Izklapē katru gabalu ar gaļas āmuru, pievieno sāli un piparus.
- Uz koka dēlīša novieto 3-4 gabalus bekona tā, lai tie pārklātos.
- Sagrieztās vistas krūtiņas liek bekonā, pārklājot tās ar kūpinātu sieru, apceptajām sēnēm, pipargurķīšiem un kaltētiem tomātiem. Uzmanīgi veido rullīšus.
- Cepešpannu iesmērē ar olīveļļu, rullīšus izkārtot tā, lai tie neatnāktu vaļā. Apslauka tos ar olīveļļu, pēc izvēles pievieno timiānu.
- Garnīram sagriež kartupeļus vidēja izmēra gabaliņos. Ievieto tos bļodā, pievieno olīveļļu, sāli, rozmarīnu, melnos un sarkanos piparus. Izkārto cepešpannā kopā ar vistas rullīšiem. Uzsilda krāsni līdz 180° grādiem, cep 25-30 minūtes līdz rullīši kļūst zeltaini, bet kartupeļi mīksti.