Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Virtuļi ar kanēļa cukuru vai vaniļas glazūru

Grūtības pakāpe

Kopējais laiks:

Līdz 2 stundām kopā ar mīklas raudzēšanu

Sastāvdaļas:
  • 250 ml (1 glāze) piena
  • 3 tējk sausais raugs
  • 70 g  pūdercukura
  • 450 g (3 glāzes)  miltu
  • 1/2 tējk sāls
  • 1 ola
  • 50 g sviesta, kausēta
 Kanēļa cukura pārklājumam
 
  • 70 g  pūdercukura
  • 1 tējk. malta kanēļa
Vaniļas glazūrai
  • 380g  tīra pūdercukura
  • 3 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 60 ml  piena
Sagatavošana:
  1. Katliņā uz lēnas uguns karsē pienu, līdz tas ir silts. Noņemiet no karstuma un ielejiet lielā bļodā.
  2. Pievienojiet raugu un 1 ēdamkaroti cukura. Izmantojiet dakšiņu, lai saputotu, līdz tas ir labi sajaukts. Pārklājiet un nolieciet malā uz 15 min vai līdz putojošai.
  3. Rauga maisījumam pievienojiet miltus, sāli, olu, sviestu un atlikušo cukuru. Samīciet viendabīgu mīklu - līdz tā ir gluda un elastīga  (Iesakām izmantot statīvu mikseri ar mīklas āķa stiprinājumu, lai ar mazu ātrumu mīcītu, līdz tas ir sajaukts.) 
  4. Pārvietojiet mīklu viegli eļļotā bļodā un pārklājiet ar plastmasas apvalku. Novietojiet malā siltā vietā bez caurvēja uz 45 minūtēm vai līdz mīkla ir uzbriedusi (vismaz dubultā).
  5.  Kad mīkla uzbriedusi, izmantojiet viegli miltiem apkaisītu rullīti, lai mīklu izrullētu uz viegli miltiem apkaisītas virsmas līdz 1,5 cm biezai.
  6. Izmantojiet 7 cm diametra konditorejas griezēju vai kādu trauku, miemēram glāzi, lai no mīklas izgrieztu 15 apļus. 
  7. Katrā aplī izgrieziet aptuveni 3,5 cm  centrus. 
  8. Pārlieciet virtuļus uz paplātēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Noliek malā uz 30 minūtēm vai līdz virtuļi ir nedaudz pacēlušies.
  9. Uzkarsē aerogrilu līdz 180C 3 minūtes. Pa daļām  uzmanīgi ievietojiet virtuļus grozā. Cepiet 5 -6 minūtes vai līdz zeltainai krāsai, līdz tie gatavi .
Kanēļa cukura virtuļiem seklā traukā sajauciet cukuru un kanēli . Kad virtuļi ir gatavi, apsmidziniet ar eļļu, un pa vienam apviļājiet, apberiet kanēļa cukurā, lai būtu pārklāti.
 
Vaniļas glazētiem virtuļiem uzlieciet režģi virs cepešpannas. Ievietojiet pūdercukuru un vaniļu vidējā bļodā. Pamazām pievienojiet pienu, lai izveidotu plānu glazūru. Ar dakšiņu iemērciet virtuļus pa vienam glazūrā.  Pārvietojiet virtuļus uz režģa. Noliek malā uz 15 minūtēm vai līdz glazūra sacietē.

Autors : Ieva