Viltotais zaķis
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Vairāk par 1h
- Sastāvdaļas:
-
- 1000g liellopa gaļa
- 200ml piens (maizes mērcēšanai)
- 200g bekons
- 3 cieti vārītas olas
- 1 sīpols
- 2-3 kiploka daiviņas
- 3-4 baltmaizes šķēles
- sāls, svaigi malti pipari
- Sagatavošana:
-
Solis Nr. 1
Liellopa gaļu, bekonu un pienā izmērcētu baltmaizi divas reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Pievieno apceptus sīpolus un ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Solis Nr. 2
Teflona taisnstūra formā liek pusi maltās gaļas, iespiež olas gareniski un apsedz ar atlikušo gaļu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 35-45 min.
Solis Nr. 3
Gatavu klaipu nedaudz atdzesē, sagriež porcijas šķēlēs un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Recepti piedāvā BonAppetit.lv