Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Veselīgās maizītes

Pagatavošanas laiks:

Lēna gatavošana

Kopējais laiks:

Lēna gatavošana

Sastāvdaļas:
  • 3 burkāni
  • 3 ĒK + 2 ĒK linsēklu
  • 1 ĒK čia sēklu
  • 2 ĒK ķirbju sēklas
  • 2 ĒK sezama sēkliņu
  • 1 ĒK melno sezama sēkliņu
  • 2 ĒK turku zirņu miltu jeb maltu turku zirņu
  • 1 ĒK Indijas riekstu
  • Garšvielas - šķipsniņa jūras sāls, citronpipari, kurkuma, muskatrieksts, kaijenas pipari, malta saldā paprika, malts ingvers, malts kumīns
Sagatavošana:

Burkānus sasmalciniet sīkos gabaliņos ar neaizvietojamo palīgo NutriBullet smalcinātāju! Ar šo tas izdodas tik ātri un ērti - vairs nekādas rīvēšanas - atliek tik salikt burkānus smalcinātāja krūzē un pāris sekunžu laikā jau ir gatavas perfekta lieluma burkānu kripatiņas, kas veidos maizīšu-kraukšķu pamatmasu!

Pagatavošanas process nav grūts, bet laikietilpīgs, jo kraukšķi jācep krāsnī zemā temperatūrā, bet diezgan ilgu laiku vismaz 1,5 līdz 2 h aptuveni 130-140 grādu karstumā un tad turpat krāsnī arī atstājiet dzesēties uz visu nakti.

Vienīgi ieteikums, kad izslēdziet krāsni, tad vēl karsto un nedaudz mīksto burkānu-sēklu 'maizīti' jau sagrieziet vēlamajos taisnstūrveida gabaliņos, jo vēlāk atdziestot, kad tā jau sacietēs, tas būs grūtāk un griežot gabaliņi iespējams var sadrupt un nesanāks tik skaisti, kā gribētos.

Nelielā bļodiņā pārlējiet ar ar ūdeni 3 ĒK sasmalcinātu linsēklu un 1 ĒK čia sēkliņu un atstājiet uzbriezt, izveidojot mazliet želejveidīgu (krēmveidīgu) konsistenci.

Kad olu aizvietojošais linsēklu un čia sēklu maisījums gatavs, pievienojiet to burkāniem, iemaisot arī visas vēlamās garšvielas, 1 ĒK sasmalcinātu Indijas riekstu, 2 ĒK sasmalcinātu ķirbja sēklu, 2 ĒK veselas linsēklas, abu veidu sezama sēkliņas un maltos turku zirņu miltus. Visu rūpīgi samaisiet un plānā kārtiņā klājiet uz cepampapīra, kas izklāts cepampannā.

Masu izklājiet aptuveni 4 mm biezumā, jo cepot jeb drīzāk kaltējoties, tā vēl mazliet saplaks un izveidosies plānas krekermaizītes.

Un tad jau lieciet krāsnī zemā temperatūrā uz vismaz 1,5 h.

Tad tik atliek gaidīt un paciesties līdz nākamajai dienai! Un baudīt ar zaļumiem, biezpienu, sieru, riekstu sviestu vai jebko, ko sirds kāro! Vai ēst tāpat, kā uzkodu čipsus!

Author : aznaski.lv