Svētku šokolādes kūka
Grūtības pakāpe
Pagatavošanas laiks:
30 minūtes
- Sastāvdaļas:
-
Kūkai >>>
- 250 g kviešu milti
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 2 lielas olas
- 250 g brūnā cukura
- 150 g sakapātas tumšās šokolādes (vismaz 70%)
- 125 ml ūdens
- 130 g sviesta
- 120 ml skāba krējuma
Pildījumam >>>
- 300 g ķiršu ievārījuma
- 500 ml saldā krējuma
- 50 g brūnā cukura
- 25 g kakao
Glazūrai >>>
- 300 g pūdercukura
- 35 g kakao
- 2 ēd.k mīksta sviesta
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 2 ēd.k. karsta ūdens
- Sagatavošana:
-
- Bļodā iesījā miltus un cepamo pulveri
- Karstā ūdens peldē izkausē ūdenī (125 ml) iebērtu šokolādi
- Atsevišķi saputo sviestu ar cukuru gaišā krēmā. Pa vienai pievieno olas.
- Pakāpeniski iekuļ šokolādes maisījumu, skābo krējumu un miltus.
- Cepeškrāsni uzkarsēs līdz 180 C grādiem, ietauko 2 veidnes (24 cm diametrā) ar noņemamām malām.
- Mīklu pilda veidnēs (masu sadala uz pusēm). Cep 30 - 40 minūtes.
- Kad izcepies, ar visu veidni uzliek uz restēm vai paliktņa un atstāj uz 5 min. Tad izgāž uz restēm, atdzesē un sagriež divās ripās.
Pildījums:
- Saputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno kakao.
- Uz šķīvja liek vienu kūkas kārtu, apsmērē ar trešo daļu ķiršu ievārījumā un trešo daļu putukrējuma. To pašu atkārto ar katru kūkas kārtu.
Glazūra:
- Samaisa pūderckuru ar kakao.
- Pievieno sviestu, vaniļu un tik daudz no karstā ūdens, lai izveidojas bieza glazūra.
- Apziež kūkas virsu un malas.
Rotā ar cukurotiem ķiršiem vai citām ogām, piemēram avenēm vai mellenēm.