Svētku šokolādes kūka

Grūtības pakāpe

Pagatavošanas laiks:

30 minūtes

Sastāvdaļas:

Kūkai >>>

  • 250 g kviešu milti
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 lielas olas
  • 250 g brūnā cukura
  • 150 g sakapātas tumšās šokolādes (vismaz 70%)
  • 125 ml ūdens
  • 130 g sviesta
  • 120 ml skāba krējuma

Pildījumam >>>

  • 300 g ķiršu ievārījuma
  • 500 ml saldā krējuma
  • 50 g brūnā cukura
  • 25 g kakao

Glazūrai >>>

  • 300 g pūdercukura
  • 35 g kakao
  • 2 ēd.k mīksta sviesta
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 ēd.k. karsta ūdens

 

Sagatavošana:
  1. Bļodā iesījā miltus un cepamo pulveri
  2. Karstā ūdens peldē izkausē ūdenī (125 ml) iebērtu šokolādi
  3. Atsevišķi saputo sviestu ar cukuru gaišā krēmā. Pa vienai pievieno olas. 
  4. Pakāpeniski iekuļ šokolādes maisījumu, skābo krējumu un miltus. 
  5. Cepeškrāsni uzkarsēs līdz 180 C grādiem, ietauko 2 veidnes (24 cm diametrā) ar noņemamām malām. 
  6. Mīklu pilda veidnēs (masu sadala uz pusēm). Cep 30 - 40 minūtes. 
  7. Kad izcepies, ar visu veidni uzliek uz restēm vai paliktņa un atstāj uz 5 min. Tad izgāž uz restēm, atdzesē un sagriež divās ripās. 

Pildījums: 

  1. Saputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno kakao.
  2. Uz šķīvja liek vienu kūkas kārtu, apsmērē ar trešo daļu ķiršu ievārījumā un trešo daļu putukrējuma. To pašu atkārto ar katru kūkas kārtu.

Glazūra: 

  1. Samaisa pūderckuru ar kakao. 
  2. Pievieno sviestu, vaniļu un tik daudz no karstā ūdens, lai izveidojas bieza glazūra. 
  3. Apziež kūkas virsu un malas. 

Rotā ar cukurotiem ķiršiem vai citām ogām, piemēram avenēm vai mellenēm. 

 

Autors : Ieva