Svētku kūciņa uz kociņa
Grūtības pakāpe
Pagatavošanas laiks:
Cepšanai 15 min.
Pagatavošanas laiks:
Sagatavošanai un dekorēšanai 60 - 90 min
Kopējais laiks:
Var būt līdz 2 stundām
- Sastāvdaļas:
-
Pamatmasai – kēksiem:
- 340 gr miltu
- 200 gr cukura
- 115 gr sviesta (kausēts)
- 1 tējk. sodas
- ½ tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 2 olas
- 230 gr skābā krējuma
Krēmsiera masai:
- 235 gr Mascarpone siera
- 230 gr saldā krējuma
- 65 gr pūdercukura
Garnējumam:
- kausējamā šokolāde
- krāsaini dekori, rieksti, rīvēta šokolāde
- kokosriekstu skaidiņas
- Sagatavošana:
-
Pagatavošana
Pamatmasa - Kēksi:
- Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, lej kēksu veidnēs (12 gb).
- Cep apm. 15 min 175oC vai kamēr tie kļūst zeltaini brūni.
- Ļauj kēksiem pilnībā atdzist.
Krēmsiera masa:
- Uzputo putukrējumu.
- Atsevišķā traukā pūdercukuru iemaisa mascarpone sierā.
- Putukrējumu iecilā mascarpone-cukura masā.
Kūciņas uz kociņa:
- Atdzisušus kēksus sadrupina vai samaļ virtuves kombainā.
- Pievieno mascarpone krēmsiera masu.
- Kad masa gatava, saviļā neliela (vēlamā) izmēra bumbiņas, kuras novieto uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Ievieto uz 30 min saldētavā.
- Tikmēr ūdenspeldē izkaudē šokolādi.
- Kad bumbiņas atdzisušas un šokolāde izkausēta, ņem kociņus, to galu iemērc šokolādē un iestiprina pa vienam kociņam katrā bumbiņā, ļauj šokolādei sastingt.
- Kad katrā bumbiņā ir kociņš, bumbiņas glazē ar izvēlētās krāsas šokolādi un apber ar dekoriem.
- Ļauj šokolādei sastingt. Glabā ledusskapī.
- Pasniedzot kociņus var dekorēt ar bantītēm.
Ieteiktās preces
-
Stikla cepešpanna 3-vienā Royal Supreme
Pilna cena: €79,99
Īpašā cena: €34,99
€33,24 Club5Club5 biedri ietaupa €1,75 šai precei.
-
Stikla cepešpanna ar vāku Royal Supreme (mazā)
Pilna cena: €39,99
Īpašā cena: €14,99
€14,24 Club5Club5 biedri ietaupa €0,75 šai precei.
-
Stikla cepešpanna ar vāku Royal Supreme (vidēja)
Pilna cena: €79,99
Īpašā cena: €29,99
€28,49 Club5Club5 biedri ietaupa €1,50 šai precei.