Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Svētku kūciņa uz kociņa

Photo
Video

Grūtības pakāpe

Pagatavošanas laiks:

Cepšanai 15 min.

Pagatavošanas laiks:

Sagatavošanai un dekorēšanai 60 - 90 min

Kopējais laiks:

Var būt līdz 2 stundām

Sastāvdaļas:

Pamatmasai – kēksiem:

  • 340 gr miltu
  • 200 gr cukura
  • 115 gr sviesta (kausēts)
  • 1 tējk. sodas
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 230 gr skābā krējuma

Krēmsiera masai:

  • 235 gr Mascarpone siera
  • 230 gr saldā krējuma
  • 65 gr pūdercukura

Garnējumam:

  • kausējamā šokolāde 
  • krāsaini dekori, rieksti, rīvēta šokolāde
  • kokosriekstu skaidiņas
Sagatavošana:

Pagatavošana

Pamatmasa - Kēksi:

  1. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, lej kēksu veidnēs (12 gb).
  2. Cep apm. 15 min 175oC vai kamēr tie kļūst zeltaini brūni.
  3. Ļauj kēksiem pilnībā atdzist.

Krēmsiera masa:

  1. Uzputo putukrējumu.
  2. Atsevišķā traukā pūdercukuru iemaisa mascarpone sierā.
  3. Putukrējumu iecilā mascarpone-cukura masā.

Kūciņas uz kociņa:

  1. Atdzisušus kēksus sadrupina vai samaļ virtuves kombainā.
  2. Pievieno mascarpone krēmsiera masu.
  3. Kad masa gatava, saviļā neliela (vēlamā) izmēra bumbiņas, kuras novieto uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  4. Ievieto uz 30 min saldētavā.
  5. Tikmēr ūdenspeldē izkaudē šokolādi.
  6. Kad bumbiņas atdzisušas un šokolāde izkausēta, ņem kociņus, to galu iemērc šokolādē un iestiprina pa vienam kociņam katrā bumbiņā, ļauj šokolādei sastingt.
  7. Kad katrā bumbiņā ir kociņš, bumbiņas glazē ar izvēlētās krāsas šokolādi un apber ar dekoriem.
  8. Ļauj šokolādei sastingt. Glabā ledusskapī.
  9. Pasniedzot kociņus var dekorēt ar bantītēm.

Autors : Agnese