Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Spicās mandeles

Pagatavošanas laiks:

Līdz 45 minūtēm

Kopējais laiks:

Vairāk par 1h

Sastāvdaļas:
  • mandeles (150 – 200 g);
  • tumšā šokolāde (piemēram, 150 g Laima 'Lukss');
  • 1/3 – 1/2 tējkarote malto kajennas piparu;
  • 1/2 tējkarote maltā kanēļa
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Vispirms ķeras pie mandeļu grauzdēšanas. Grauzdēšanai labāk izmantot nemērcētas mandeles – garša ir daudz izteiktāka un aromātiskāka. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°, cepešpannā izklāj cepamo papīru un uz tā mandeles. Cepešpannu liek cepeškrāsnī un grauzdē mandeles 6 minūtes, apmaisa un tad vēl minūtes 5-7 pagrauzdē.

Solis Nr. 2

Kad mandeles ir pilnībā atdzisušas, kausē šokolādi. Ir svarīgi atcerēties kausēt šokolādi virs karstā ūdens tvaika (respektīvi, ieliet tik daudz ūdens apakšējā katliņā, ka tas neskaras klāt), jo tā temperatūra ir atbilstošāka un šokolāde izkusīs vijīga un ideālā konsistencē.

Solis Nr. 3

Kad šokolāde jau izkususi, pievieno tai kajennas piparus un malto kanēli. Rūpīgi iemaisa. Ja neesat asuma cienītāji – kajennas piparus vienkārši atstājiet plauktiņā un nebēdājiet – tāpat garšos lieliski!

Solis Nr. 4

Uz pannas izklātā cepamā papīra kārto šokolādē mērcētas, iepriekš grauzdētās, atdzisušās mandeles. Liek tās atdzesēties. Pēc 10 minūtēm šokolāde jau būs pilnībā atdzisusi un mandeļes gatavas atstāt pannu.

Author : Inese Rozentāle