Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Skandināvu piparkūkas

Pagatavošanas laiks:

Līdz 45 minūtēm

Kopējais laiks:

Līdz 45 minūtēm

Sastāvdaļas:
  • 150g mīksta brūnā cukura
  • 250g cukura melases vai cukura sīrupa
  • ½ – 1 tējkarote ingvera pulvera
  • 3 tējkarotes kanēļa
  • ½ – 1 tējkarote kardamona
  • 150g sviesta
  • 1 ola
  • 2 tējkarotes dzeramās sodas
  • 500 – 600g miltu
Sagatavošana:
  1. Katlā sajauc cukura sīrupu, brūno cukuru un garšvielas, silda, līdz sāk vārīties.

  2. Atsevišķā traukā labi samaisa miltus un dzeramo sodu.

  3. Lielākā bļodā liek sviestu, pārlej to ar karsto cukura maisījumu. Maisa, līdz sviests ir izkusis.

  4. Pievieno cukura maisījumam olu. Kad tas nedaudz atdzisis, pievieno miltu un dzeramās sodas maisījumu. Mīklu nemīcīt!

  5. Atstāj mīklu uz nakti „atpūsties” ledusskapī (pastiprināsies garšvielu aromāts).

  6. Mīklu izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas, brīvi izvēlas sev tīkamas cepumu veidnītes.

  7. Novieto cepumus uz cepampannas, cep cepeškrāsnī 8 minūtes 200 °C–225 °C temperatūrā

Delimano PADOMS

Lai piparkūku gatavošanu padarītu vienkāršāku, izklāj cepešpannu ar cepamo papīru, liek uz tās mīklu un pārklāj ar otru cepamā papīra loksni. Mīklu izrullēt sev vēlamajā biezumā. Kad tas izdarīts, noņem virsējo cepamā papīra loksni un izmantot cepumu veidnītes, lai izveidotu piparkūku figūriņas. Lieko mīklu no plāts noņem un cepešpannu ar piparkūkām liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.

Author : Delimano