Sirsniņcepumi
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Līdz 45 minūtēm
- Sastāvdaļas:
-
- 200 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 3 glāzes miltu
- Biezs dzērveņu, aveņu vai brūkleņu ievārījums
- Pūdercukurs
- Sagatavošana:
-
- Sakuļ olas ar cukuru, pievieno sviestu un miltus. Maisa, līdz iegūst viendabīgu masu.
- Mīklu izrullē un izspiež sirds formas cepumus, bet ar mazāku sirds formiņu, pusei lielo siržu, vidū izspiež mazākas.
- Cepumus liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 10–15 minūtes, gatavus vēlāk atdzesē.
- Katram pilnās sirds formas cepumam vidū iesmērē ievārījumu, kam pāri pārliek caurumoto sirsniņas cepumu.
- Gatavos cepumus nedaudz pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!