Risoto
Pagatavošanas laiks:
20 minūtes vai mazāk
Kopējais laiks:
20 minūtes vai mazāk
- Sastāvdaļas:
-
- 200ml olīveļļa
- 60g sviests
- 100g Carnaroli rīsi
- 1 daiviņa ķiploka
- ½ Sīpolu
- 125ml Prosecco
- 75g Prosciutto
- 2 tases dārzeņu buljona
- šķipsniņa piparu
- šķipsna sāls
- 40g parmezāna
- Sagatavošana:
-
- Pievienojiet eļļu un 30 gramus sviesta karstā katlā.
- Pievienojiet Carnaroli rīsus un samaisiet.
- Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, sīpolus, Prosecco un samaisiet.
- Pievienojiet sasmalcinātus Prosciutto, 100g dārzeņu buljona un samaisiet.
- Pievienojiet sāli, piparus un vēl 20 gramus sviesta.
- Pievienojiet 100g dārzeņu buljona un samaisiet. Pievienojiet vēl papildus 10g sviesta. Un vāriet, līdz rīsi gatavi. Pievienojiet Parmesan sieru, samaisiet un pasniedziet.