Piparkūku kūka ar plūmju ievārījumu
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Līdz 45 minūtēm
- Sastāvdaļas:
-
-
375 g sviesta
-
750 g cukura
-
6 ĒK medus
-
6 ĒK plūmju ievārījuma
-
5 ĒK piparkūku garšvielu
-
3 TK kanēļa
-
6 ĒK kako
-
2,5 ĒK galda sodas
-
6 ĒK maltas kafijas
-
750 ml piena
-
6 olas
-
900 g kviešu miltu
-
- Sagatavošana:
-
1. Uzsilda krāsni līdz 175 grādiem. Ieziež pannu ar sviestu un izkaisa maizes drupačas.
2. Izkausē sviestu un pievieno cukuru. Sajauc un pievieno medu, plūmju ievārījumu, garšvielas, kanēli un kakao. Silda aptuveni minūti. Noņem no uguns, pagaida 2-3 min, lai padziest, un pievieno sodu, maltu kafiju, pienu un olas. Maisa ar karoti, pakāpeniski pievienojot miltus, līdz izveidojas viendabīga masa.
3. Iepilda masu pannā un novieto maizes atdalītāju ar 18 iedaļām, liek krāsnī. Cep 45-50 minūtes. Pēc šī laika pārbauda vai kūka nav gatava, iedurot tajā zobu bakstāmo – ja ap to aplīp kūkas masa, tā nav gatava un ieliek krāsnī vēl uz 5-10 minūtēm.
4. Izņem no krāsns un ļauj atdzist pirms pasniegšanas.