Pildīta teļa gaļa ar sēnēm un garšvielām
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Vairāk par 1h
- Sastāvdaļas:
-
- Kaltētas sēnes
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- 5 ĒK olīveļļas
- 3 sasmalcināti sīpoli
- 6 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
- 8 TK sasmalcinātas salvijas
- 4 krūzes maizes grauzdiņu
- 1 krūze sarīvēta Parmezāna siera
- 2 olas
- 8 TK saldās paprikas
- 1 TK svaigi sasmalcināta kardamona
- 2-3 kg teļa gaļas
- 2 krūzes sausā baltvīna
- 1 krūze vistas buljona
- Sagatavošana:
-
- Kaltētajām sēnēm pievieno uzvārītu ūdeni, lai tās tiktu nosegtas. Atstāj uz 30 minūtēm. Izmantojot putu karoti, novieto sēnes uz virsmas, kur tās tiks gatavotas tālāk. Nosusina un sakapā.
- Lielā pannā uzsilda eļļu. Pievieno sīpolus, ķiploku un mazliet sāli, piparus. Nosedz un gatavo aptuveni 10 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno sēnes, nosedz un gatavo 5 minūtes.
- Novieto maizes grauzdiņus lielā bļodā. Pievieno jau iepriekš sagatavoto dārzeņu maisījumu, maisa līdz viendabīgai masai. Pievieno Parmezāna sieru, nogaršo un vajadzības gadījuma pievieno sāli vai piparus.
- Pievieno olas un maisa līdz maize ir mitra, ja nepieciešams pievieno papildus šķidrumu.
- Uzsilda krāsni līdz 175° grādiem. Traukā pievieno 6 TK paprikas, 4 TK salvijas, 4 TK piparu, sāli un kardamonu. Novieto teļa gaļu uz darba virsmas un tās plānākās vietas izklapē ar gaļas āmuriņu, lai tās kļūtu vēl plānākas. 1 ½ glāzi ar sagatavoto masu iepilda gaļā, atstājot 2-3 cm atstarpi starp malām. Gaļu apsien ar virtuves auklu, ievērojot 3 cm atstarpi.
- Ievieto gaļu cepšanas veidnē un uzlej tai vīnu.
- Gaļu ievieto krāsnī, cep 2 ½ - 3 stundām, ik pa stundai to pagrozot, līdz tā kļūst pietiekami mīksta. Kad gaļa gatava, novieto to uz griešanas dēļa un sagriež 2-2,5 cm biezos gabaliņos.