Madeļu kūka
Grūtības pakāpe
Kopējais laiks:
Līdz 55 min
- Sastāvdaļas:
-
- 4 lielas olas
- 150 g cukura
- 200 g maltu mandeļu
- Sarīvēta 1 citrona miziņa
- 1 tējk. kanēļa
- 50 g pūdercukura
- Ogas vai augļi pēc vēlēšanās
- Sagatavošana:
-
- Saputo olas, cukuru, citrona miziņu un kanēli biezā krēmā. Iecilā maltās mandeles;
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 C grādiem. Ietauko kūkas veidni (20 - 24 cm), ieteicams ieklāt arī cepampapīru.
- Mīklu pilda veidnē un izlīdzina.
- Cep 30 - 35 min., līdz virsa kļūst zeltaini brūna un mīkla nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
- 10 min. atdzesē veidnē, pēc tam izgāž uz režģa. Uzmanīgi atdala cepampapīru un kūku atstāj atdzesēties vēl apmēram stundu.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un pievieno ogas un augļus pēc vēlēšanās.