Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Kūka "Sarkanais samts"

Grūtības pakāpe

Cooking time:

30 min.

Pagatavošanas laiks:

30 min.

Kopējais laiks:

3 stundas

Sastāvdaļas:

Biskvītam:

  • 345 g konditorejas miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk. nesaldināta kako pulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 115 g nesālīta sviesta (istabas temperatūrā)
  • 400 g cukura
  • 240 ml rapšu vai citas augu eļļas
  • 4 lielas olas (istabas temperatūrā)
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. baltā etiķa
  • Sarkanā pārtikas krāsviela
  • 240 ml paniņu (istabas temperatūrā)

 

Pildījuma krēmam un glazūrai

  • 450 g bezpiedevu krēmsiera (istabas temperatūrā)
  • 115 g nesālīta sviesta (istabas temperatūrā)
  • 540 g pūdercukura
  • 1 tējk. saldā krējuma vai piena
  • 1,5 tējk. vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa sāls

 

Sagatavošana:
  1. Uzkarsē cepeškrāsni (180°C). Izklāj cepampapīru kūku cepšanas formās un ietauko to (mēs izmantojām divas 22 cm kūku cepšanas formas ar noņemamām malām).
  2. Pagatavo biskvītus: Sajauc miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli lielā bļodā. Uz brīdi noliek malā.
  3. Izmantojot rokas mikseri vai virtuves kombainu, kas aprīkots ar kulšanas lāpstiņu, sakuļ sviestu kopā ar cukuru līdz viss ir vienmērīgi sakults (aptuveni 1 minūti, izmantojot vidēju ātrumu). Sakultajam sviestam pievieno eļļu, olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu un etiķi. Visu sajauc, kuļot aptuveni 2 minūtes lielā ātrumā.
  4. Jau sakultajām sastāvdaļām pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas un paniņas (sausās sastāvdaļas pievieno pa daļām, 2-3 piegājienos, visu kuļot zemos ātruma uzstādījumos). Pievieno pārtikas krāsvielu, daudzumu var regulēt pēc saviem ieskatiem, lai iegūtu sev vēlamo sarkano toni (mēs pievienojām 2 tējk. želejveida pārtikas krāsvielas). Atsevišķi sakuļ olu baltumus līdz tie ir uzputoti un gaisīgi (aptuveni 3 minūtes lielā ātrumā). Uzputotos olu baltumus iecilā jau sakultajā biskvīta mīklā. Visu vēlreiz samaisa, lai iegūtu vienmērīgu konsistenci.
  5. Sagatavoto biskvīta mīklu sadala divās daļās un lej atsevišķās cepšanas formās. Cep aptuveni 30-32 minūtes vai nedaudz ilgāk, ja nepieciešams. Gatavību var pārbaudīt, ievietojot biskvīta vidū nelielu koka irbulīti. Kad biskvīts būs gatavs, irbulītim nepielips mīkla. Taču biskvītu nedrīkst pārcept, lai tas nebūtu pārlieku sauss. Kad biskvīti gatavi, tos ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj tiem atdzist. Biskvītam ir jābūt pilnībā atdzisušam pirms pildījuma pievienošanas un glazēšanas.
  6. Pagatavo pildījuma krēmu: Izmantojot rokas mikseri vai virtuves kombainu, kas aprīkots ar kulšanas lāpstiņu vai putotāju, sajauc krēmsieru un sviestu (kuļ aptuveni 2 minūtes vidējā ātrumā). Pievieno pūdercukuru, saldo krējumu vai pienu, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls. Kuļ nelielā ātrumā aptuveni 30 sekundes, tad palielina ātrumu un kuļ vēl 3 minūtes līdz sastāvdaļas ir pilnībā sajaukušās un ir iegūta krēmīga konsistence. Pildījuma krēmam ir jābūt mīkstam, taču ne pārāk šķidram. Ja krēms liekas par šķidru, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru. Ja krēms šķiet par biezu, pievieno nedaudz pienu.
  7. Gatavo un glazē kūku: No biskvītu virspuses nogriež plānu slāni, lai biskvītu virsma būtu līdzena un pildījums labāk iesūktos. Nogriezto biskvītu var izmantot dekorēšanai. Liek pirmo biskvīta kārtu uz šķīvja un pārklāj to ar daļu pildījuma krēma. Pārklātajam biskvītam liek virsū otru biskvīta kārtu un pārklāj to ar atlikušo krēmu. Kūkas malas arī var apziest ar krēmu.
  8. Gatavo kūku liek vēsumā dzesēties. Tā ir jāatdzesē vismaz 60 minūtes, pirms tā ir gatava pasniegšanai. Taču, lai krēms labāk iesūktos biskvītā, kūku der atstāt vēsumā uz vismaz 8 stundām.

IETEIKUMI:

  • Konditorejas milti: Kūkas gatavošanā izmanto konditorejas miltus, lai biskvītu tekstūra būtu vienmērīgāka.
  • Etiķis: Nebaidies no tā! Nedaudz etiķa palīdzēs paspilgtināt sarkano krāsu.
  • Sastāvdaļas istabas temperatūrā: Izmanto kūkas sastāvdaļas, kas ir istabas temperatūrā. Kad visas sastāvdaļas ir vienlīdzīgā temperatūrā, tās sajaucas kopā vieglāk un vienmērīgāk. Tas ir svarīgi, lai kūka iegūtu patīkamu konsistenci.
  • Pārtikas krāsviela: Lai iegūtu spilgtāku toni, labāk izmantot želejveida pārtikas krāsvielu, tā ir koncentrētāka, tāpēc būs nepieciešams mazākā daudzumā.

Author : Delimano