Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Glazētā burkānu kūka

Grūtības pakāpe

Pagatavošanas laiks:

40 - 45 min.

Kopējais laiks:

Līdz 75 min.

Sastāvdaļas:

KŪKAI

  • 200 ml eļļas
  • 200 g brūnā cukura
  • 3 lielas olas - vieglis sakultas
  • Aptuveni 150 g jeb 3 rīvēti burkāni
  • 100 g smalki sakapātu valriekstu
  • 200 g kviešu miltu
  • Smalki sarīvēta 1 apelsīna miziņa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. soda
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1/2 tējk. malts muskatrieksts

GLAZŪRAI

  • 300 g pūdercukura
  • 2 - 3 ēd.k svaigi spiesta apelsīnu sula

Rupji sakapāti valrieksti rotāšanai

Sagatavošana:
  1. Lielā bļodā ieber cukuru, pielej eļļu un pievieno olas. Visu sakuļ. 
  2. Iemaisa burkānus, smalki sakapātus valriekstus un apelsīna miziņu.
  3. Iesījā miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu. Uzmanīgi samaisa. Mīklai jābūt mīkstai un samērā šķidrai.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kūku veidni (20 cm) ietauko vai ieklāj cepampapīru
  5. Mīklu pilda veidnē. Cep 40 - 45 min.
  6. Kad gatavs, atdzesē veidnē aptuveni 10 min, pēc tam izgāž uz režģa. Ja ir cepampapīrs. uzmanīgi to atdala un dzesē vēl stundu. 
  7. Gatavo glazūru: bļodā sakuļ pūdercukuru un tikai daudz apelsīnu sulu, lai veidojas viendabīga glazūra. Pārziež kūkai un izrotā ar valriekstiem. 

Ieteikums: 

Vislabāk kūka garšo nākamajā dienā pēc cepšanas. Glazējiet stundu pirms pasniegšanas. 

Autors : Ieva