Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Gardās piparkūkas

Photo
Video

Grūtības pakāpe

Pagatavošanas laiks:

Cep 5 - 7 min.

Pagatavošanas laiks:

Mīklai līdz 25 min.

Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas: 

  • 100 g ūdens
  • 100 g Dansuker tumšais sīrups
  • 150 g sviesta (var likt arī mazāk 130g)
  • 140 g cukura
  • 5 tēj.k piparkūku garšvielas ( izmantoja Santa Maria)
  • 1 tējk. (bez kaudzītes) soda
  • 400 g miltu
Sagatavošana:

PAGATAVOŠANA:

  1. Katlā ielej ūdeni, sīrupu un pieber cukuru, visu uz lēnas uguns karsē un maisa (vēlams ar koka karoti), kamēr cukurs izkusis.
  2. Šķidrajā masā liek klāt gabaliņos sagrieztu sviestu. Maisa, kamēr tas izkūst.
  3. Tad pievieno sodu un samaisa (tā var sākt burbuļot un vārīties, bet pie lēnas uguns tā parasti nav)
  4. Masu noņem no uguns, pievieno piparkūku garšvielas un pamazām iemaisa aptuveni 320 g miltu. Pagaršojiet mīklu, ja vēlme pēc stiprākas, pievieno papildus piparkūku garšvielu
  5. Ja mīkla ir izteikti silta, to kādu brīdi atstāj mierā, lai padziest. Pēc tam iemīca atlikušos miltus.
  6. Piparkūkas var gatavot uzreiz vai ietīt pārtikas plēvē un nolikt ledusskapī uzglabāšanai.
  7. Piparkūku mīklu izveltnē (lai mīkla neliptu pie virsmas, var drusku uzkaisīt miltus), cik plānas vien vēlās, jo plānāks jo kraukšķīgākas. Izpiež ar formiņām piparkūkas un liek uz pannas, kur izklāts cepampapīrs.
  8. Cep 170 grādos (ar ventilatora funkciju) 5 -7 min, bet jāskatās kāda cepeškrāsns un cik biezas piparkūkas. Līdz ar to, jāseko līdzi, lai nepiedeg. 

Autors : Ieva