Cūkgaļas sautējums ar tomātiem un zaļumiem
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Vairāk par 1h
- Sastāvdaļas:
-
- 1 kg cūkgaļas mīkstuma (šķiņķis, karbonāde);
- 2 sīpoli;
- 3-4 ēd. k. adžikas;
- citrons;
- 1 kg tomātu;
- 2-3 ķiploka daiviņas;
- sāls, pipari, garšvielas;
- zaļumi – loki, dilles, pētersīļi, koriandrs, estragons.
- Sagatavošana:
-
Recepte nāk no Gruzijas, kur šo ēdienu sauc par čašašuli. Parasti gruzīni izmanto liellopu gaļu, taču reizēm sautējumā tiek likta arī cūkgaļa.
Solis Nr. 1
Sagrieziet gaļu gabaliņos, sagrieziet sīpolus. Sajauciet gaļu ar sīpoliem, pievienojiet adžiku, citrona sulu, sāli, piparus, garšvielas un atstājiet apmēram uz pusstundu iemarinēties.
Solis Nr. 2
Uzkarsējiet pannu, lieciet pannā gaļu ar sīpoliem zem vāka sutināties. Gaļai jāsautējas savā sulā. Pievienojiet sagrieztus tomātus, ķiploku, garšvielas un sautējiet zem vāka apmēram 45 minūtes.
Solis Nr. 3
Pievienojiet daudz sasmalcinātus zaļumus – koriandru, lokus, dilles, pētersīļus, estragonu, baziliku. Izmantojiet to, kas ir pieejams. Iemaisiet zaļumus sautējumā, noņemiet no uguns un paturiet zem vāka minūtes 20, lai ievelkas.
Solis Nr. 4
Pasniedzot bagātīgi pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem. Šo sautējumu ēd ar lavašu, lavašu laiku pa laikam pamērcējot gaļas mērcē.