Cepts tītars
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Vairāk par 1h
- Sastāvdaļas:
-
- 4 kg tītara
- 125 g sviesta
- 1 citrons
- 1 ķiploks
- 2 burkāni
- Pētersīļi
- Rozmarīns
- 3 sīpoli
- Olīveļļa
- Sāls
- Sagatavošana:
-
- Uzsilda krāsni līdz 180° grādiem. Nosusina tītaru ar papīra salvetēm.
- Samaisa sviestu ar sasmalcinātu ķiploku un rīvētu citrona mizu, līdz veidojas viendabīga masa. Uzmanīgi ieziež tītara iekšpusi.
- Sagriež citronu 4 gabalos un ievieto tos tītarā, sagriež sīpolus, burkānus un pētersīļus un arī šīs sastāvdaļas ievieto tītarā.
- Apslauka tītara ādu ar sāli un olīveļļu.
- Paņem cepšanas formu un noklāj to ar foliju, ieliek tajā sagatavoto tītaru.
- Cep tītaru 1 stundu un 40 minūtes 180° grādos. Pēc tam uzgriež temperatūru uz 220° grādiem un, novietojot tītaru uz cepšanas restēm, atstāj to cepties vēl 30 minūtes.