Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Cepts saldējums

Pagatavošanas laiks:

20 minūtes vai mazāk

Kopējais laiks:

20 minūtes vai mazāk

Sastāvdaļas:
  • saldējums Plombīrs - 500 g;
  • kokosriekstu skaidiņas;
  • kukurūzas pārslas;
  • 1 ola;
  • saulespuķu eļļa.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Kukurūzas pārslas sasmalcina ar smalcinātāja vai blendera palīdzību. Atsevišķos trauciņos ieber sasmalcinātās pārslas un kokosriekstu skaidiņas. Vēl vienā trauciņā iesit olu un saputo to.

Solis Nr. 2

Katliņā ielej saulespuķu eļļu un liek uz uguns. Eļļu jālek tik daudz, lai saldējuma bumbiņa tajā varētu brīvi peldēt cepšanas laikā.

Solis Nr. 3

Saldējumu ar karoti saveļ bumbiņās vai arī sagriež kubiņos (piemēram, no 500 g saldējuma sanāks 8 kubiņi). Saldējumu no saldētavas jāizņem tieši pirms pašas ēdiena gatavošanas, kad jau veikti visi sagatavošanās darbi. Ja saldējums sāks kust, deserts var neizdoties.

Solis Nr. 4

Vispirms saldējumu apviļā kokosriekstu skaidiņās un pēc tam uzputotajā olā. Pēc tam - samaltajās kukurūzas pārslās, vēlreiz olā un vēlreiz kukurūzas pārslās. Liek cepties sakarsētajā eļļā - cep apmēram 30-40 sekundes.

Solis Nr. 5

Cepto saldējumu var pasniegt ar augļiem, ogām, džemu vai ievārījumu, bet var baudīt arī tāpat.

Author : Delimano