Ar sojas mērci un ingveru marinētas vistas strēmelītes
Pagatavošanas laiks:
Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks:
Līdz 45 minūtēm
- Sastāvdaļas:
-
3–4 porcijām:
- 2 vistas filejas;
- liels burkāns;
- puravs;
- sīpols;
- ķiploka daiviņa;
- augu eļļa cepšanai
marinādei:
- 3 ēdamkarotes sojas mērces;
- 1 ēdamkarote cietes (kukurūzas vai kartupeļu);
- 1 tējkarote rīvēta ingvera
- Sagatavošana:
-
Solis Nr. 1
Sajauc marinādi, pārlej to pāri strēmelēs sagrieztai vistas filejai, visu samaisa un liek ledusskapī marinēties uz 30 minūtēm. Pa to laiku sagatavo dārzeņus: puravu sagriež ripās, burkānu – stienīšos, sīpolu – pusriņķos, ķiploku sasmalcina.
Solis Nr. 2
Vokpannā uzkarsē eļļu un sagrieztos dārzeņus maisot apcep ~2 minūtes. Dārzeņus izņem, noliek siltumā, bet pannā cep vistas gabaliņus, 5-7 minūtes, tad pievieno dārzeņus un maisot cep kādu minūti. Piedevas pēc izvēles - rīsi vai spageti.