Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Apelsīnu marmelāde

Pagatavošanas laiks:

Līdz 45 minūtēm

Kopējais laiks:

Vairāk par 1h

Sastāvdaļas:
  • 5 apelsīni;
  • 1 vaniļas pāksts;
  • 1 kg ievārījuma cukura;
  • 1,5 l ūdens.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Apelsīnus kārtīgi nomazgā, tad sagatavo katlu, kurā tiks vārīta marmelāde.

Solis Nr. 2

Apelsīnus griež plānās šķēlēs, līdz iegūtas 1/8 daļas. Tomēr tas, cik daļās ir sagrieztas šķēles, nav tik svarīgi, katrs var rīkoties individuāli.

Solis Nr. 3

Kad apelsīni sagriezti, tos liek katlā un turpat arī sulu, kas satecējusi uzdēlīša, darbojoties ar apelsīniem. Katlā pielej klāt arī ūdeni un ļauj visai masai uzvārīties.

Solis Nr. 4

Nedaudz pavāra un ņem nost no uguns. Ieber un iemaisa cukuru un pievieno vaniļas pāksti. Vaniļas pāksti pirms pievienošanas ar nazi nolīdzina, pārgriež pa vidu uz pusēm un ar naža smaili izņem melnās sēklas. Apelsīniem noteikti pievieno gan sēklas, gan pašu pāksti. Visu atstāj uz nakti.

Solis Nr. 5

Nākošajā dienā apelsīnu masu turpina vārīt. Sasniedzot vārīšanos, temperatūru samazina un ļauj šķidrumam reducēties vismaz stundu vai pat vairāk, līdz jūt, ka masa paliek smagāka.

Solis Nr. 6

Marmelāde ir gatava pildīšanai tīrās/novārītās burciņās. Ja burciņā ievieto kādu figūriņu, tā var kļūt par oriģinālu dāvanu.

Author : Inese Rozentāle