Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Apelsīnu kūka

Photo
Video

Grūtības pakāpe

Pagatavošanas laiks:

22 - 25 min

Sastāvdaļas:
  • 4 lieli vai 8 mazi apelsīni
  • 130g ābolu biezenis
  • 1 mazs banāns (100g)
  • 2 olas 50g eļļa
  • 60g auzu milti
  • 60g kviešu milti
  • 60g mandeļu milti
  • 1/2 tējkarote cepamais pulveris
  • Naža gals soda
Sagatavošana:
  1. Izspiež 120ml apelsīnu sulas un liek katliņā reducēties (uz mazas liesmas ļauj burbuļot līdz apjoms apmēram uz pusi ir samazinājies) =paštaisīts apelsīnu sīrups
  2. Izklāj veidni ar cepamo papīru, uzlej un izsmērē sīrupu
  3. Liek apelsīnu šķēlītes (apelsīnu ar mizu sagriez šķēlītēs un tad noņem mizu, būs vieglāk)
  4. Samīci banānu un sajauc ar ābolu biezeni, olām un eļļu, ierīvē miziņu no viena apelsīna
  5. Iemaisi miltus, sodu, cepamo pulveri
  6. Liec uz apelsīniem
  7. Cep 180 grādos ~22-25 min (atkarībā no pannas lieluma, jo lielāka panna, jo ātrāk izcepsies, jo mīkla plānāka)
  8. Ļauj atdzist, apmet rinķi, noņem cepamo papīru

Autors : Sadarbībā ar Renāte, https://www.instagram.com/veseligas_r