Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Vistas un makaronu sacepums

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • 6 ĒK sviesta
  • 1 ½ ĒK sasmalcināta ķiploka
  • 1 zariņš timiāna
  • 1 zariņš salvijas
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 6 ĒK miltu
  • 5 glāzes piena
  • 12 lazanjas plāksnes
  • 3 glāzes pagatavotas un sagrieztas vistas gaļas
  • 2 glāzes sasaldētu pupiņu
  • 1 glāze Parmezāna siera
  • 1 glāze ūdens
  • ¼ glāzes rīvmaizes
  • Sakapāti pētersīļi dekorācijai
Sagatavošana:
  1. Izkausē sviestu, pievieno ķiploku, timiānu, salviju un rozmarīnu. Sautē līdz jūt, ka sāk izdalīties garšvielu aromāts.
  2. Iegūtajai masai pievieno miltus un samaisa.
  3. Pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot. Maisa tik ilgi, kamēr masa sāk sabiezēt un pielīp pie karotes.
  4. Pavisam nedaudz ieziež cepešpannu ar sviestu. Apakšā noklāj lazanjas plāksnes, pusi no vistas gaļas, pusi no pupiņām, 1/3 glāzes Parmezāna sieru, 1/3 glāzes ūdens un 1/3 iegūtās masas. Atkārto visu tādā pašā secībā vēl vienu reizi, augšu pārklājot ar lazanjas plāksnēm, atlikušo ūdeni un sieru.
  5. Nosedz ēdienu ar foliju un cep 40 minūtes 200° grādos.
  6. Noņem foliju, pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi un cep vēl 5-10 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.
  7. Pasniedz pārkaisot ar pētersīļiem.

Author : Delimano