Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Vistas spārni mērcē

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:
  • 12 vistas spārni;
  • 200 g tomātu mērce ar baziliku vai Rundāles Klasiskā mērce;
  • 2-3 ēd.k. karamelizētais balzametiķis (balsamic vinegar glaze);
  • 2 ēd.k. medus;
  • 1 ēd.k. Srirača asā čili mērce (Sriracha sauce) vai adžika;
  • Brokolis un daži burkāni tvaicēšanai;
  • Sāls, pipari un citas vēlamas garšvielas.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Noskalo/nomazgā zem vēsa ūdens vistu spārnus. Izkārto tos uz pannā izklāta cepampapūra. Lai spārniņa gala daļa cepot neapdeg, to ieloka spārnā – sanāk tāda kā mežģīšana, kuras rezultātā ir spārniņa trijstūris.

Solis Nr. 2

Spārniņus bez jebkādām piedevām liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 20-25 minūtēm, kamēr tie skaisti zeltaini brūni.

Solis Nr. 3

Kamēr spārniņi cepas, pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas lielā bļodā. Zeltainos spārniņus liek bļodā un kārtīgi apviļā, kamēr tie viscaur ir klāti ar mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz kādām 5-7 minūtēm.

Solis Nr. 4

Lai vakariņas būtu sātīgākas, piedevās pagatavo brokoļus un burkānus spiediena katlā. Ātri, veselīgi un ļoti garšīgi!

Labu apetīti!

Author : Inese Rozentāle