Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Vienkārši pagatavojamās citronu kūkas

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 225 g sviesta istabas temperatūrā;
  • 1/2 gl. cukura;
  • 2 gl. miltu;
  • 1/8 tējk. sāls.

Citronu pildījumam:

  • 6 lielas olas;
  • 1 gl. miltu;
  • 2+1/2 gl. cukura;
  • 1 ēd.k.+1 tējk. citronu miziņas (3-4 citroni);
  • 2/3 gl. svaigi spiestas citronu sulas;
  • pūdercukurs dekoram.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Uzkarsē krāsni līdz 180*С. Formu 23*33 cm izklāj ar cepamo papīru tā, lai papīrs būtu atlokāms pāri formas malām. Iesmērē papīru ar sviestu.

Solis Nr. 2

Miltus izsijā ar sāli. Sviestu uzputo ar cukuru līdz masa kļūst balta. Turpinot putot pamazām pievieno miltus, kamēr veidojas drupačas. Visu savāc, veidojot bumbu. Mīklu izrullē, ieklāj formā un novieto ledusskapī uz 30 min. Cep cepeškrāsnī 15-20 min. Izņem no krāsns un atdzesē 10 min.

Solis Nr. 3

Pildījumam: olas uzputo ar citronu sulu un citrona miziņu. Miltus sajauc ar cukuru un pievieno olu masai. Visu sajauc līdz masa kļūst viendabīga. Ieliek citronu masu formā uz atdzesētās mīklas pamatnes. Cep cepeškrāsnī vēl 30-35 min. Gatavo kūku pilnībā atdzesē un tikai tad sagriež! Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepti piedāvā BonAppetit.lv

Author : BonAppetit.lv