Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Veselīgās piparkūkas

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • 2 tējkarotes samalta ingvera
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • ¼ tases mandeļu sviesta
  • ¼ tases melases
  • 1 ¼ tases miltu
  • 2 tējkarotes smaržīgo piparu
  • ½ tējkarote cepamās sodas
  • ½ tase brūnā cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • ¼ tējkarote košera sāls (akmens sāls)
  • Cukurniedru cukurs
  • 2 ēdamkarotes ābolu biezeņa
Sagatavošana:
  1. Vidējā bļodā pievieno 1 olu, ½ tasi brūnā cukura, ¼ tasi melases, ¼ tasi mandeļu sviesta, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta un 2 ēdamkarotes ābolu biezeņa un kārtīgi samaisi līdz viss kārtīgi sajauktos
  2. Pievieno 2 tējkarotes malta ingvera, 1 tējkaroti kanēļa, 2 tējkarotes smaržīgo piparu, ¼ tējkarotes košera sāls, ½ tējkaroti cepamās sodas, 1 ¼ tases miltu un samaisi līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi sajaukušās. Visu masu ietin pārtikas plēvē un atdzesē to vismaz stundu.
  3. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam
  4. Uzliec mīklu uz plakanas virsmas un izrullē to ar mīklas rulli. Izmanto formiņas, lai izgrieztu ārā piparkūku vīriņus vai citas formas. Cepeškrāsnī ieklāj uz pannas cepampapīru un pārkaisi tās ar cukurniedru cukuru.
  5. Cep piparkūkas aptuveni 8 minūtes līdz tās piebriest un kļūst cietākas. Nogriez uguni un atstāj tās uz pannas vēl kādas 2-3 minūtes un pēc tam pārber tās bļodā vai saliec uz šķīvīša. Pagaidi līdz tās atdziest un tās būs gatavas baudīšanai!

Author : Delimano