Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Veselīgās picas

Pagatavošanas laiks : 20 minūtes vai mazāk
Kopējais laiks : 20 minūtes vai mazāk
Sastāvdaļas:
Sagatavošana:

Pamatnīšu sastāvs:

Puķkāpostu-zaļo griķu pica

  • 1,5 glāze puķkāposts (sīki sasmalcināts)
  • 1 glāze zaļo griķu (izmērcēti, apgrauzdēti, sasmalcināti)
  • 1 ļoti maza ola

Garšvielas un citi papildinājumi:

  • 1 TK Garam Masala garšvielu
  • 1 TK linsēklas
  • muskatrieksts, sāls, pipari un citas garšvielas pēc saviem ieskatiem

Puķkāpostu-kvinojas pica

  • 1,5 glāzes puķkāposts (sīki sasmalcināts)
  • 1 glāze vārītas kvinojas
  • 1 ĒK Turku zirņu miltu (samalti Turku zirņi)
  • kurkuma, astefetīda, sāls, pipari, čilli un citas garšvielas pēc saviem ieskatiem

Burkānu - turku zirņu - auzu pārslu pica

  • 1 glāze burkāna (sīki sasmalcināts)
  • 1 ĒK Turku zirņu miltu (samalti Turku zirņi)
  • 1 ĒK pilngraudu auzu pārslu miltu (samaltas pilngraudu auzu pārslas)
  • 1 TK Ghī sviests (izkausēts)

Sagatavošana:

Dārzeņus sīki sasmalcināt ar blendera palīdzību (Nutribullet blenderī-smalcinātājā man tas prasīs pāris sekundes gan burkāniem, gan puķkāpostiem). Kvinoju jāizvāra pēc instrukcijas un jāatdzesē. Zaļos griķus aptuveni 1,5-2 stundas mērcējiet aukstā ūdenī, nosusiniet un apgrauzdējiet, lai izdalītos aromāts sagatavojiet pa rokai visas garšvielas, ko vēlaties pievienot katrai no picām - garšvielas jāizvēlas pēc savas gaumes un ieskatiem, jo vienam negaršo kurkuma, bet cits negribēs aso kaijenu, tāpēc pievienojiet tās garšvielas, kas ir Jūsu iecienītākās, jo tās šajās picu pamatnītēs spēlē lielu lomu, lai nebūtu bezgaršīgas neaizmirstiet, ka picu pamatnītes varēsiet papildināt ar savām iecienītākajām picu mērcēm un virskārtiņu - dārzeņiem, sieru, gaļu, jūras produktiem, zaļumiem - jebko, kas parasti ir Jūsu mīļāko un garšīgāko picu virspusītē!

Gatavošana:

Ja sagatavošanas darbi jau veikti un visas sastāvdaļas jau stāv priekšā, tad patavošanas process pavisam vienkāršs - savienojot kopā katrai picu pamatnītei paredzētās sastāvdaļas atsevišķās bļodās. No katras picas masas uz cepampapīra vai speciālajā picas cepšanas formā veido vēlamās formas un lieluma picu pamatnītes aptuveni 5mm biezumā. Picu pamatnītes cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 10-12 minūtes 190 grādu temperatūrā. Kad pamatnītes jau apcepušās un palikušas saturīgas, tad papildiniet tās ar jebkādām picu sastāvdaļām - pārklājiet ar tomātu mērci vai pastu, pārberiet ar dārzeņiem, sēnēm un sieru, ar gaļu vai nelieliem tofu gabaliņiem - jebko, ko vien sirds kāro un cep vēl kādas 10-12 min, kamēr redzams, ka piciņa gatava.

Author : aznaski.lv