Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Šokolādes biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:
  • 400-500 g ķirši bez kauliņiem

Šokolādes mīklai:

  • 100 g tumšās šokolādes;
  • 100 g sviesta;
  • 2 olas;
  • 120 g cukura;
  • 2,5 ēd. k. ar kaudzi miltu;
  • šķipsniņa sāls.

Biezpiena masai:

  • 500 g mitra biezpiena (vai, piemēram, rikota);
  • 2 olas;
  • 150 g cukura;
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes;
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Šokolādi salauž gabaliņos, sviestu sagriež, visu saliek bļodā un ūdens peldē izkausē. Kad šokolāde un sviests izkusuši, pievieno cukuru un sajauc, pēc tam piesit olas, pievieno šķipsniņu sāls un miltus, vēlreiz visu sajauc.

Solis Nr. 2

Karstumizturīgā formā ieklāj cepamo papīru un izlej šokolādes mīklu.

Solis Nr. 3

Pagatavo biezpiena masu – biezpienu saspaida ar dakšiņu. Pa vienai piesit olas, sajauc, pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu un kartupeļu cieti. Kārtīgi visu sajauc, lai veidojas viendabīga masa.

Solis Nr. 4

Biezpiena masu pārlej šokolādes pamatnei, virsū saliek ķiršus un nedaudz tos iespiež biezpiena masā. Cep 180°C 40-45 minūtes, pilnībā atdzesē un sagriež gabalos.

Author : Gunta Liepiņa