Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Risoto ar cukīni un garnelēm

Risoto ar cukīni un garnelēm
Pagatavošanas laiks : 20 minūtes vai mazāk
Kopējais laiks : 20 minūtes vai mazāk
Sastāvdaļas:
  • 350 g risoto rīsi
  • 1 mazs sarkanais sīpols vai šalotes sīpols
  • 500 g garneles
  • 2 zaļi cukini
  • 1 glāze sausa baltvīna
  • aptuveni 1 litrs dārzeņu vai zivju buljona
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote krēmsiera
  • sāls un pipari
  • pētersīļi
Sagatavošana:

Solis Nr.1

Nomazgā garneles un nosusina uz papīra dvieļa . Varat izmantot arī saldētas. Pirms gatavošanas tās ir jāatkausē. Sagriež cukini šķēlītēs apmēram ½ cm kubiņos. Smalki sakapājiet sīpolu.

Solis Nr.2

Dziļā pannā liek karoti sviesta un karoti eļļas. Pievieno sasmalcinātu sīpolu un cep to zemā temperatūrā līdz kļūst caurspīdīgs. Palielina temperatūru, pievieno rīsus un cep apmēram 1-2 minūtes, nepārtraukti maisot. Ielejiet 1/2 glāzi baltvīna un ļaujiet tai izgarot, tad pakāpeniski pārlej ar karstu buljonu (pievieno 1-2 karotes katru reizi, kad jūs redzat, ka rīsi ir uzsūkuši gandrīz visu šķidrumu, un samaisa katru reizi). Šie rīsi būs gatavi apmēram 16-18 minūtēs.

Solis Nr.3

Tajā pašā laikā kastrolītī uzkarsē 1/2 ēdamkaroti sviesta un 1 ēdamkaroti eļļas. Pievieno garneles un cep 3-4 minūtes no visām pusēm uz vidējā siltuma . Pievieno 1/2 glāzi vīna un ļauj tam iztvaikot. Pievieno cukini un cep apmaisot vēl 3-4 minūtes. Cepiet cukini līdz tas ir mīksts, bet paliek mazliet kraukšķīgs. Pieber sāli un piparus.

Solis Nr.4

Pievienojiet garneles un cukini rīsiem un vāra vēl 5 minūtes. Neļaujiet rīsiem palikt pavisam sausiem, pievienojot buljonu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas . Noņem no karstuma, pievieno atlikušo sviestu (1/2 ēdamkarotes aptuveni) un krēmsieru. Enerģiski samaisa līdz siers un sviests ir izkusuši un risoto ir kļuvis krēmveida .

Solis Nr.5

Uzliek vāku un ļauj pastāvēt 1 līdz 2 minūtes. Liek uz šķīvja un dāsni apkaisa ar smalki sakapātiem pētersīļiem. Labu apetīti!

Author : Diana Dzijan