Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Rabarberu mafini

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:
  • rabarberi – 300 g (2 kāti);
  • milti - 300 g;
  • olas – 2;
  • sviests – 100 g;
  • piens – 200 ml;
  • cukurs –100 g + 3 ēd.kar.;
  • kanēlis – 1 tējkarote;
  • cepamais pulveris – 1 tējkarote;
  • demerara cukurs (neapstrādātais niedru jēlcukurs) – pārkaisīšanai.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, ber ugunsdrošā traukā, pārkaisa ar 3 ēdamkarotēm cukura un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā uz 10–15 minūtēm līdz rabarberi mīksti. Ik pa laikam apmaisa.

Solis Nr. 2

Gataviem rabarberiem notecina izdalījušos sulu un izklāj uz papīra dvieļa nosusināt un atdzesēt.

Solis Nr. 3

Kamēr rabarberi atdziest, pagatavo mīklu. Izkausē sviestu. Sajauc miltus ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Olas sakuļ ar pienu, pielej kausēto sviestu, iesijā miltu maisījumu.

Solis Nr. 4

Uzmanīgi iejauc atdzisušos rabarberus. Mīklu liek formiņās, pārkaisa ar demerara cukuru un cep 25–30 minūtes 180°C.

Author : Gunta Liepiņa