Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Pildīta teļa gaļa ar sēnēm un garšvielām

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • Kaltētas sēnes
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 5 ĒK olīveļļas
  • 3 sasmalcināti sīpoli
  • 6 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 8 TK sasmalcinātas salvijas
  • 4 krūzes maizes grauzdiņu
  • 1 krūze sarīvēta Parmezāna siera
  • 2 olas
  • 8 TK saldās paprikas
  • 1 TK svaigi sasmalcināta kardamona
  • 2-3 kg teļa gaļas
  • 2 krūzes sausā baltvīna
  • 1 krūze vistas buljona
Sagatavošana:
  1. Kaltētajām sēnēm pievieno uzvārītu ūdeni, lai tās tiktu nosegtas. Atstāj uz 30 minūtēm. Izmantojot putu karoti, novieto sēnes uz virsmas, kur tās tiks gatavotas tālāk. Nosusina un sakapā.
  2. Lielā pannā uzsilda eļļu. Pievieno sīpolus, ķiploku un mazliet sāli, piparus. Nosedz un gatavo aptuveni 10 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Pievieno sēnes, nosedz un gatavo 5 minūtes.
  3. Novieto maizes grauzdiņus lielā bļodā. Pievieno jau iepriekš sagatavoto dārzeņu maisījumu, maisa līdz viendabīgai masai. Pievieno Parmezāna sieru, nogaršo un vajadzības gadījuma pievieno sāli vai piparus.
  4. Pievieno olas un maisa līdz maize ir mitra, ja nepieciešams pievieno papildus šķidrumu.
  5. Uzsilda krāsni līdz 175° grādiem. Traukā pievieno 6 TK paprikas, 4 TK salvijas, 4 TK piparu, sāli un kardamonu. Novieto teļa gaļu uz darba virsmas un tās plānākās vietas izklapē ar gaļas āmuriņu, lai tās kļūtu vēl plānākas. 1 ½ glāzi ar sagatavoto masu iepilda gaļā, atstājot 2-3 cm atstarpi starp malām. Gaļu apsien ar virtuves auklu, ievērojot 3 cm atstarpi.
  6. Ievieto gaļu cepšanas veidnē un uzlej tai vīnu.
  7. Gaļu ievieto krāsnī, cep 2 ½ - 3 stundām, ik pa stundai to pagrozot, līdz tā kļūst pietiekami mīksta. Kad gaļa gatava, novieto to uz griešanas dēļa un sagriež 2-2,5 cm biezos gabaliņos.

Author : Delimano