Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Pikantais Burgers

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas:

  • 800 grami maltas liellopu gaļas
  • olīveļļa
  • 1 liels sarkanais sīpols
  • mazliet baltā vīna etiķa
  • 2 marinēti gurķi
  • 4 burgeru maizītes ar sezama sēkliņām
  • 4-8 bekona šķēles
  • 4 tējkarotes sinepju
  • Tabasko mērce
  • 4 plānas siera šķēles
  • 4 tējkarotes tomātu kečupa
  • Ledus salāti pēc vēlēšanās

Burgera mērcei nepieciešamais:

  • 2 lielas ēdamkarotes ar majonēzi
  • 1 liela ēdamkarote ar tomātu kečupu
  • Tabasko mērce pēc garšas
Sagatavošana:

Burgeri ir dažādi, bet vislabāk garšo tie, kurus pagatavo pats! Šī recepte paredzēta 4 burgeriem. Lūk, kā tos pagatavot:

  1. Sadali 800 gramus maltās liellopu gaļas 4 daļās, savel tās bumbās un saspied pret galdu izveidojot aptuveni 12 cm lielas kotletes, par kādiem 2 cm lielākas par izvēlētajām burgeru maizītēm.
  2. Smalki sagriez sarkanos sīpolus, ieliec bļodā un uzlej uz tiem etiķi un pieber klāt mazliet jūras sāli. Sagriez marinētos gurķus un sagriez burgeru maizītes uz pusēm. Sasmalcini ledus salātus un sajauc kopā ar mērces sastāvdaļām(majonēzi, tomātu mērci, tabasko).
  3. Uzber gaļai virsū sāli un piparus pēc garšas un pievieno eļļu, bet ne pārāk daudz. Uzliec visus 4 gaļas gabalus uz grila. Blakus noliec arī bekona šķēles, lai tās jau sāk cepties. Pēc kāda brīža apgriez burgera gaļu otrādāk un ierīvē to pusi, kas ir uz augšu, ar sinepēm un mazliet pievieno tobasko. Pēc kāda brīža apgriez gaļu otrādāk un atkal pievieno sinepes un tobasko. Kad tas izdarīts, tad mazliet arī apcep burgeru maizītes. Grillē visu vēl brīdim līdz viss ir gatavs.
  4. Kad gaļa un bekons ir gatavi, tad uz apakšējās burgeru maizītes uzliec 1/4 daļu burgeru mērcītes uz katra burgera, uzliec liellopu gaļas kotletes, sieru un pēc tam bekona šķēli. Virs bekona šķēles uzliec marinētos gurķus un sarkanos sīpolus. Augšējās burgera maizītes apakšu iesmerē ar kečupu un uzliec pa virsu pārējām sastāvdaļām.
  5. Izbaudi šo gardi pikanto burgeru.

Author : Delimano