Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet
  • Izņemiet preci bez piegādes maksas
  • 14 dienu atgriešanas tiesības
  • Iegādājieties preces līzingā

Latvijas zandarts ar pērļu kuskusu un garšaugiem

Latvijas zandarts ar pērļu kuskusu un garšaugiem
Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:
  • 300 g zandarta filejas
  • 5 g sāls
  • 5 ml olīveļļas
  • 50 g sīpola
  • 50 g selerijas saknes
  • 50 g burkāna
  • 80 g pērļu kuskusa
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 ml ūdens
  • 30 g krēmsiera vai mascarpone siera
  • 30 g sviesta
  • 1 gab. citrona
  • dilles
  • pētersīļi
  • maurloki/loki
  • 5 g sāls
  • 5 g cukura
Sagatavošana:

Dārzeņus nomizojam un sagriežam kubiņos. Uzkarsētā pannā lejam olīveļlu un viegli apcepam dārzeņus. Dārzeņiem pievienojam pērļu kuskusu un pārlejam ar saldo krējumu un ūdeni, samazinām temperatūru un ļaujam kuskusam nogatavināties. Kad pērļu kuskuss ir gandrīz gatavs, pievienojam krēmsieru, sviestu garšvielas, citrona sulu un sasmalcinātus zaļumus. Visu rūpīgi izmaisām un sadalām porcijās, kārtojam ēdienu uz šķīvjiem.

Zandartu griežam porciju gabalos, cepam karstā pannā (vispirms no ādas puses) līdz gabaliņi kļūst zeltaini brūni. Uzkaisām sāli un apgriežam filejas gabaliņus otrādi, turpinām cept uz vidējas uguns līdz gatavs. Gatavo zandarta fileju liekam uz pērļu kuskusa, uzrīvējam citrona miziņu un filejai pārlejam olīveļļu.

Author : Haralds Saušs