Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Holandiešu ganu pīrāgs

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • 750 g kartupeļu;
  • 500 g maltās gaļas;
  • 1 sīpols;
  • 200 ml buljona;
  • 150 ml piena;
  • Sāls, pipari;
  • 0,5 tējkarote muskatrieksta;
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes;
  • 1 tējkarote kaltētu garšvielu – timiāns, baziliks, pētersīļi,dilles vai tml.;
  • 25 g rīvmaizes;
  • 25 g puscieta labi kūstošasiera (piemēram, Gouda, vai kāds cits);
  • 50 g sviesta.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Uzlieciet vārīties nomizotus un 4 daļās sagrieztuskartupeļus uz aptuveni 15-20 minūtēm. Uzsildiet pienu. Kad kartupeļi gatavi, nolejiet ūdeni, pievienojiet siltu pienu un sviestu, sastampājiet, lai izveidojas kartupeļu biezputra. Pievienojiet sāli, piparus, muskatriekstu.

Solis Nr. 2

Pannā apcepiet sīpolu, malto gaļu. Pievienojiet buljonu un zem vāka sautējiet apmēram 10 minūtes. Izšķīdiniet nelielā ūdens daudzumā (pusglāze) kartupeļu cieti un pielejiet maltajai gaļai. Kārtīgi samaisiet. Pievienojiet sāli, piparus un kaltētās garšvielas.

Solis Nr. 3

Iesmērējiet cepamtrauku ar sviestu vai eļļu (ja ir silikona forma, tad nevajag). Ieklājiet kārtu kartupeļu biezputras.

Pa virsu lieciet malto gaļu, un tad atkal kartupeļu biezputru.

Pārkaisiet ar rīvmaizi un sieru. Uzlieciet virsū sviesta piciņas un lieciet uzkarsētā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm – kamēr virsiņa kļūst zeltaina un kraukšķīga.

Author : Kristīne Deiliko