Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Gardais kišs

Gardais kišs
Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:
  • Smilšu mīklai:
  • 150 g sviesta
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 1,5-2 glāzes miltu
  • nedaudz sāls
  • Pildījumam (variējams):
  • 2 mazi cukini
  • 150 g sēnes - šampinjoni
  • ķirštomāti
  • melnās olīvas bez kauliņiem
  • 1 mozzarella
  • 1-2 olas
  • 2 ēd.k. skābs krējums
  • cietais siers
  • dilles, loki
  • pipari
  • čili
Sagatavošana:

Solis 1

Bļodā sajauc visas mīklas sastāvdaļas, kamēr samīcās viendabīga, pie rokām nelīpoša mīklas masa. Izliek to cepamtraukā un ieliek uz kādu brīdi ledusskapī vai pat saldētavā. Ja laika nav daudz un izsalkums māc, pēc minūtēm 15 liek mīklu cepties 180 grādos uz 10 minūtēm vai 'kamēr zeltaini brūna' un ņem laukā.

.centre_image { float:center; }

Solis 2

Citā bļodā sajauc nedaudz apceptas cukini ripas un apceptas, sagrieztas sēnes ar olu, gabaliņos sagrieztu mozarellu, sagrieztas olīvas. Pierīvē klāt sieru, pievieno krējumu un sajauc visu viendabīgā masā. Pievieno garšvielas un zaļumus – kas nu kuram ir cieņā. Pildījums kišam ir variējams – tuncis, šķiņķis, feta, brokoļi, briseles kāposti, paprika un daudz kas cits.

Solis 3

Gatavo pildījumu liek uz 'zeltaini brūnās' mīklas un pārrīvē pāri vēl sieru. Liek jau siltajā cepeškrāsnī, ventilātorrežīmā uz 180 grādiem un cep apmēram 20 minūtes. Pēc tam ļauj ēdienam nedaudz ārpus krāsns 'atpūsties' un savilkt visu sevī.

Labu apetīti!

Author : Inese Rozentāle