Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Gaļas un sakņu sautējums

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:

6 porcijām nepieciešams:

  • 700-800 g cūkgaļas mīkstuma (piemēram, kakla karbonāde);
  • 2 burkāni;
  • kālis;
  • selerijas sakne;
  • 2 puravi;
  • 5-6 kartupeļi;
  • sāls, pipari;
  • augu eļļa.

Mērcei:

  • 2 ēd. k sviesta;
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi miltu;
  • skābais krējums;
  • tomātu mērce.
Sagatavošana:

Solis Nr. 1

Gaļu sagriež gabaliņos, apcep, liek katlā un pārlej pāri ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu nosegta, un sautē.

Solis Nr. 2

Saknes sagriež apmēram tādos pašos gabaliņos kā gaļu. Puravu sagriež ripās un apcep. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno kāli, seleriju, burkānus un puravus, beigās – kartupeļus.

Solis Nr. 3

Pagatavo mērci – pannā ar biezu dibenu izkausē sviestu, iejauc miltus un karsējot maisa, lai neveidojas kunkuļi. Tad pievieno pāris karotes krējuma un tomātu mērces un atjauc ar buljonu no sautējuma. Mērci pārlej sautējumam un uz mazas uguns turpina sautēt, kamēr gaļa un saknes mīksti, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

Author : Gunta Liepiņa