Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Cūkgaļas sautējums ar tomātiem un zaļumiem

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • 1 kg cūkgaļas mīkstuma (šķiņķis, karbonāde);
  • 2 sīpoli;
  • 3-4 ēd. k. adžikas;
  • citrons;
  • 1 kg tomātu;
  • 2-3 ķiploka daiviņas;
  • sāls, pipari, garšvielas;
  • zaļumi – loki, dilles, pētersīļi, koriandrs, estragons.
Sagatavošana:

Recepte nāk no Gruzijas, kur šo ēdienu sauc par čašašuli. Parasti gruzīni izmanto liellopu gaļu, taču reizēm sautējumā tiek likta arī cūkgaļa.

Solis Nr. 1

Sagrieziet gaļu gabaliņos, sagrieziet sīpolus. Sajauciet gaļu ar sīpoliem, pievienojiet adžiku, citrona sulu, sāli, piparus, garšvielas un atstājiet apmēram uz pusstundu iemarinēties.

Solis Nr. 2

Uzkarsējiet pannu, lieciet pannā gaļu ar sīpoliem zem vāka sutināties. Gaļai jāsautējas savā sulā. Pievienojiet sagrieztus tomātus, ķiploku, garšvielas un sautējiet zem vāka apmēram 45 minūtes.

Solis Nr. 3

Pievienojiet daudz sasmalcinātus zaļumus – koriandru, lokus, dilles, pētersīļus, estragonu, baziliku. Izmantojiet to, kas ir pieejams. Iemaisiet zaļumus sautējumā, noņemiet no uguns un paturiet zem vāka minūtes 20, lai ievelkas.

Solis Nr. 4

Pasniedzot bagātīgi pārkaisiet ar svaigiem zaļumiem. Šo sautējumu ēd ar lavašu, lavašu laiku pa laikam pamērcējot gaļas mērcē.

Author : Kristīne Deiliko