Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Citronu un medus kūka

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:

Kūka:

  • 250g milti
  • 1 tējkarote sāls
  • 15g svaiga rauga vai 1 paciņa sausā rauga
  • rīvēta 1 citrona miziņa
  • 2 ēdmkarotes medus
  • 6 olas
  • 100g ļoti mīksta sviesta
  • 90 ml gaišā ruma

Sīrups:

  • 250gr cukurs
  • 250 ml ūdens
  • 1 citrons
  • 1 vaniļas pāksts
Sagatavošana:

Šī īpašā kūka tiek cepta apaļā veidnē un pēc uzcepšanas to pārlej ar sīrupu, kas sajaukts ar rumu. Kūku var pildīt ar putukrējumu vai kādu citu krēmu pēc izvēles.

Solis Nr. 1:

Vispirms jāpagatavo sīrups. Delimano® Ceramica mērces katliņā uz nelielas uguns lieciet karsēties ūdeni un cukuru līdz cukurs pilnībā izšķīdis. Sagrieziet citrona miziņu strēmelēs (tikai dzelteno daļu) un pievienojiet sīrupam. Pārgrieziet horizontāli uz pusēm vaniļas pāksti, izņemiet sēklas un pievienojiet tās sīrupam kopā ar pašām pākstīm. Kad cukurs izšķīdis, ļaujiet sīrupam vēl pavārīties 3 minūtes. Noņemiet no uguns, atdzesējiet, izņemiet citrona miziņas un izkāsiet sīrupu caur sietu. Šādi pagatavotu sīrupu var turēt ledusskapī dažas nedēļas.

Solis Nr. 2:

Bļodā, kurā būtu parocīgi darboties ar mikseri, sajauciet izsijātus miltus ar sāli, sauso raugu vai gabaliņos sadalītu svaigo raugu un rīvētu citrona miziņu. Delimano® Ceramica dziļajā pannā uzkarsējiet medu tieši tik daudz, lai tas kļūtu šķidrs, bet ne karsts. Medum pievienojiet trīs olas un visu kopā sakuliet. Šo maisījumu pievienojiet miltiem un mīkstajam sviestam un visu kopā samaisiet vienmērīgā masā – apmēram 3 minūtes. Sakuliet olas un pievienojiet tās pakāpeniski maisījumam ar miltiem, nepārtraucot maisīšanu ar mikseri. Pēc tam, kad masa ir ieguvusi viendabīgu konsistenci, pārlejiet to tīrā traukā, pārsedziet un atstājiet siltā vietā uzrūgt. Tā kā maisījumā ir daudz olu un sviesta, uzrūgšana varētu ilgt vairākas stundas, tādēļ pārbaudiet mīklu katru pusstundu.

Solis Nr. 3:

Ieziediet Delimano® Ceramica Dry Cooker™ pannu ar sviestu. Kad mīkla ir divkāršojusies apjomā, ielieciet to Delimano® Ceramica Dry Cooker™ pannā, pārklājiet ar plēvi un atkal atstājiet uz pusstundu uzrūgt.

Kad mīkla ir vēlreiz uzrūgusi, noņemiet plēvi un cepiet kūku uz plīts 20-30 minūtes līdz tā kļūst zeltaina un sāk atdalīties no Delimano® Ceramica Dry Cooker™ pannas malām. Neizņemot no Delimano® Ceramica Dry Cooker™ pannas, ļaujiet kūkai atdzist apmēram 5 minūtes, tad pārlieciet traukā un ļaujiet atdzist līdz tā kļuvusi remdena. Izmanojot koka irbulīšus, sabakstiet kūku no visām pusēm un ielieciet atpakaļ Delimano® Ceramica Dry Cooker™ pannā.

Solis Nr. 4:

Uzkarsējiet sīrupu, pievienojiet rumu un pārlejiet to pār kūku. Kad šķidrums būs iesūcies, izņemiet kūku no Delimano® Ceramica Dry Cooker™ pannas un uzlieciet uz servēšanai paredzētā šķīvja.

Delimano PADOMS

Cepot Delimano®Ceramica Dry Cooker™ pannā enerģija tiks patērēta minimāli, bet kraukšķīgās garoziņas garša sniegs maksimālu baudu ikvienam gardēdim.

Author : Delimano