Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Cepts teļa stilbs ar kartupeļiem

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Vairāk par 1h
Sastāvdaļas:
  • 2 kg teļa stilbu
  • 1 kg kartupeļu
  • 2 gabali sarkano sīpolu
  • 3 gabali burkānu
  • Ķiploks
  • Eļļa
  • Dārzeņu garšvielas
  • Sasmalcināti sarkanie pipari
  • Melnie pipari
  • Sāls
Sagatavošana:
  1. Dažas stundas pirms maltītes pagatavošanas, sagatavo teļa stilbu. Ierīvē gaļā sāli, melnos un sarkanos piparus, ķiploku un jebkuras citas garšvielas, kuras vēlas. Ievieto ledusskapī uz 4 stundām.
  2. Sasilda krāsni līdz 230° grādiem, notur šo temperatūru 15 minūtes, tad samazina to līdz 180° grādiem.
  3. Ielej eļļu cepešpannā un ievieto tajā cepšanas restes, uz kurām novieto teļa stilbu, aplejot to ar 4 ĒK karstas eļļas. Nosedz to ar foliju. Cep stilbu pusotru stundu 180° grādu temperatūrā.
  4. Nomizo kartupeļus, nomazgā un sagriež tos gabaliņos, iemaisa dārzeņu garšvielas. Kartupeļiem pievieto sarkanos sīpolus, ķiploku un burkānus, novieto tos cepešpannā, zem teļa stilba. Uzlej gaļai 2 glāzes ūdens un cep vēl stundu 200° grādos. Ir ļoti svarīgi, lai stilbs tiktu periodiski grozīts un apslapināts ar tā dabīgo sulu.
  5. Noņem foliju un cep vēl 30 minūtes 220° grādos.

Author : Delimano