Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģiniet

Aveņu ievārījums

Pagatavošanas laiks : Līdz 45 minūtēm
Kopējais laiks : Līdz 45 minūtēm
Sastāvdaļas:

3x450g burciņām būs nepieciešams:

  • 900g svaigu vai sasaldētu aveņu
  • 900g baltā cukura (pievieno tam mazliet ūdeni, lai tas izkustu)
  • (lieto par aptuveni 110 g mazāk cukura, ja ogas ir saldas)
Sagatavošana:

Aveņu džema recepte nu jau ir izveidojusies par klasiku, tāpēc, domājam, ka jebkuram būtu jāsāk ar šī džema pagatavošanu. To pagatavot ne tikai ir visātrāk un vienkāršāk, bet arī garša šim džemam ir viena no gardākajām. Tā kā proporcionāli cukurs un augļi ir vienādā daudzumā, tad varat samazināt kāda proporciju un palielināt otru pēc gaumes, tātad, būs viegli pagatavot džemu savā izpildījumā, nevis tādu, kādu gatavo visi citi. Šī ir tiešām elementāra recepte.

Pagatavošana:

Izmazgā, nožāvē un sterilizē burkas cepeškrāsnī tas karsējot aptuveni 15 minūtes. Ieber ogas plašā nerūsējošā tērauda katlā. Saspied tās mazliet un karsē aptuveni 3-4 minūtes uz vidējas uguns līdz no ogām sāk nākt ārā sula. Pēc tam pievieno kausēto cukuru un maisi uz mazas uguns līdz cukurs pilnībā sajaucas ar ogām.

Pagriez lielāku uguni, karsē līdz visa masa sāk vārīties un vienmērīgi turpini to vārīt aptuveni 5 minūtes, visu laiku vienmērīgi maisot (saldētas ogas jāvāra līdz 6 minūtēm)

Pārbaudi vai džems ir gatavs uzliekot aptuveni tējkaroti uz vēsa šķīvja un pāris minūtes atstājos vēsā vietā. Pēc tam uzspied mazliet uz tā ar rādītājpirkstu. Ja tam izveidojas mazas krociņas, tad tas ir gatavs. Uzreiz noņem katlu no siltuma. Nosmel un salej ievārījumu sterilizētajās burkās. Uzreiz arī katru burciņu aiztaisi.

Džemu glabā kādā vēsā vietā.

Author : Delimano